Vegetarische taco's met tomaat, paprika en courgette
VanEigenBodem
20 min Vegetarisch Hoofdgerecht 4 personen
Terug naar overzicht

Vegetarische taco's met tomaat, paprika en courgette

Deze vegetarische taco's met tomaat, paprika en courgette zijn een heerlijk hoofdgerecht, en ook nog heel eenvoudig te maken en snel op tafel!

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor tot 150 ºC. Snipper de ui. Hak de knoflook fijn. Snijd de courgette, de paprika's en de tomaten in blokjes.
  2. Verhit in een koekenpan de olie. Fruit de ui en knoflook 1 min. Voeg het gehakt toe en bak 2 min. mee. Schep de courgette en de paprika erdoor en bak nog 4 min.
  3. Voeg de tomaat met de seasoningmix en 100 ml water toe. Kook het gehakt met de groenten 5 min. zachtjes. Verwarm de tacoschelpen 5 min. in de voorverwarmde oven; hang de schelpen onderste boven in het rooster.
  4. Vul de tacoschelpen met wat ijsbergsla en het gehakt met de groenten. Leg ze op een schaal.

Tip: Lekker met zure room en fijngehakte koriander.

Tip: De taco seasoningmix kan vervangen worden door 1 tl gemalen komijn, 1 tl milde paprikapoeder en zout naar smaak.

Liever met vlees?: Vervang het vegetarisch gehakt door rundergehakt of reepjes kipfilet.

Ontmoet de teler

Verse Paprika's wordt gekweekt door o.a. Erik Gubbels uit Velden

Bekijk de telers

ingrediƫnten

  • 2 uien
  • 1 teen knoflook
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 2 tomaten
  • 2 el zonnebloemolie
  • 350 g vegetarisch gehakt
  • 1 zakje taco seasoningmix (28 g)
  • 12 tacoschelpen
  • 200 g gesneden ijsbergsla
  • ovenschaal
Print dit recept

Hmm, hongerig? Ook lekker met Paprika's