- Doe de boter in een mengkom in klop in ca. 2 minuten los met de handmixer. Voeg daarna alle suiker en het zout toe en mix dit erdoorheen.
- Voeg al mixend op een lage stand het ei toe. Wanneer het mengsel egaal is, voeg je de havermout, courgette, gember en sinaasappelrasp toe.
- Meng vervolgens het zelfrijzend bakmeel met de kaneel en baking soda en voeg toe aan de rest van het mengsel.
- Meng alle ingrediënten door elkaar tot een mooi zacht deeg.
- Schep met de ijsschep of 2 eetlepels 12 bollen van het beslag en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Zet de plaat 20 minuten in de koelkast. Past dit niet? Zet de hele kom met deeg dan 35 minuten in de koelkast.
- Verwarm de oven (hetelucht) voor op 190 graden Celsius. Bak de koeken gaar en goudbruin in ca. 15 minuten.
- Laat de koeken afkoelen totdat de randen knapperig zijn en de rest zacht en lekker smeuïg.
- Bewaar ze in een afgesloten pot of blik, al zijn ze vers natuurlijk het aller lekkerste!
Tip: je kunt de koeken op een later moment nog even oppiepen door ze 4 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden Celsius te leggen.