Al vier generaties in Maasbracht. Een echt familiebedrijf met de voeten in de Limburgse grond.

In de maanden april mei en juni zorgen wij voor het witte goud: de asperges. Een echt seizoensproduct wat al onze tijd en aandacht vraagt. Als de zon schijnt en de asperges groeien zijn we hier hele dagen zoet mee. Asperges steken, asperges sorteren en veiling klaar maken. Want asperges wachten niet. Van augustus tot maart zijn we "kolenboer". Dan verbouwen wij  koolsoorten zoals bloemkool, savooiekool, spitskool, witte en rode kool.


 

Ieder seizoen heeft zijn charme en eigen producten. Zo hoort de asperge bij het voorjaar. Bij mooi weer en het groener worden van de natuur. In de zomer zorgen we voor de koolplantjes. Dat deze goed kunnen groeien voor de oogst in september. Als de dagen in het najaar weer korter worden verheugen we ons op de verse bloem- en savooiekool op ons bord. En op het eind van de winter bereiden we ons weer voor op een nieuw aspergeseizoen.

Favoriete recept: asperge lasagne.

Facebook: @boerderijhouben

De lekkerste recepten met Savooie kool

Bekijk alle recepten met Savooie kool