Ons bedrijf is in de jaren dertig in het Westland opgericht door onze grootvader. In 1965 vond uitbreiding plaats met Venlokassen voor de teelt van verschillende soorten gewassen.

In 1990 specialiseerde ons bedrijf zich volledig in de teelt van tomaten. Vanwege ruimtegebrek op het toenmalige bedrijf en uitbreidingsmogelijkheden zijn wij in 2000 verhuisd naar Berlikum in het noordwesten van Friesland.

De dagelijkse leiding gaat in 2004 over van zoon Herman naar de inmiddels derde generatie Van der Kaaij. Het bedrijf is dan uitgegroeid tot een moderne en volledig geoutilleerde kwekerij. Na een grote uitbreiding in 2021, hebben we een glasoppervlakte van bijna 24 ha, waarvan 3/4 belichte tomatenteelt is. Verder telen we op ruim 4 ha asperges, wat makkelijk te combineren is met de tomatenteelt. 

Door middel van hommels worden de tomaten in onze kassen op een natuurlijke manier bestoven en door het inzetten van biologische middelen kunnen we plagen en ziektes weren. Verder maken we gebruik van een warmtepomp voor onze warmtehuishouding en worden onze planten belicht met ledverlichting. Deze duurzame teeltwijze garandeert de beste tomaten. 

Meer informatie over het bedrijf en de teelt? Neem een kijkje op de Facebookpagina van Kaaij Kwekerij en klik hier voor website.

Mijn favoriete recept is.. macaroni met Bolognesesaus van vers gemaakte tomaten.

De lekkerste recepten met Trostomaten

Bekijk alle recepten met Trostomaten