Pamosa is een club paprikatelers die iedere dag samenwerkt om een goede afzet van hun producten te realiseren. Ze zijn verenigd in een coöperatie waardoor een sterke onderlinge band is ontstaan. De coöperatie Pamosa is partner van ZON fruit & vegetables en wil bekend staan als de beste en meest betrouwbare leverancier van paprika’s. Pamosa heeft kwaliteit, voedselveiligheid en leveringszekerheid hoog in het vaandel. In samenwerking met ZON bedient Pamosa niet alleen via de veilingklok de daghandel, maar ook supermarktketens in Nederland en Duitsland.

Pamosa, het samenwerkingsverband van paprikatelers, gaat actief de markt op. Op basis van collectieve sturing, met ruimte voor onderscheidend ondernemerschap werken onze telers samen voor het beste resultaat. Coöperatieve betrokkenheid en transparantie staan bij ons hoog in het vaandel. De telers van Pamosa gaan voor versheid van product, een sterke voorziening van de daghandel, vernieuwende concepten, én een sterke coöperatieve band. Pamosa werkt daarbij intensief samen met ZON fruit & vegetables. Samen gaan onze telers elke dag deze uitdaging aan, en bedienen zo de klanten met mooie, verse en kwalitatief hoogwaardige paprika’s en een uitstekend servicepakket.

Het productassortiment bestaat uit rode, gele, groene, oranje en snack paprika's die van februari/maart tot oktober/november verkrijgbaar zijn uit Nederland.

Telersvereniging Pamosa werkt enkel met vers product van eigen telers. Zo kennen we van al onze paprika’s de herkomst en eigenschappen. Pamosa houdt zich voor alle werkzaamheden binnen de teelt en handel uiteraard aan de voorgeschreven kwaliteitssystemen. – Deze zijn internationaal erkend –  Zo waarborgen we de kwaliteit van onze teelt en producten.

So-unique is een uniek concept van een groep Pamosa telers.

Zij voeren dit So Unique-label omdat ze met extra inspanningen een super kwaliteit met keuze opties op de markt zetten.

So Unique paprika’s kunnen worden aangeboden in verschillende verpakkingen. Informeer bij het ZON verkoopteam of kijk op so-unique.nl voor de mogelijkheden.

Frank Bakker - Bakker Sweet Peppers

Peter Verberne - Kwekerij Verberne B.V. 

René en Wilma Willems-Korstjaans - Maatschap Willems-Korstjaans

Erik Gubbels - Gubbels Siberië B.V. & Kwekerij Gubbels Velden BV

Piet en Johan Reedijk - Kwekerij De Westerschelde

Sofinus en Nieki van der Burg - Maatschap van der Burg

Richard Jakobs - Tuinbouwbedrijf Jakobs BV

Paul Delpeut - Gebr. Delpeut VOF

Michiel Koolhaas - Koolhaas Hortibusiness CV

Charly en Richard van  Wingerden

Leo Zwinkels - Kwekerij Eskimo BV

Anton en Roos Varekamp - Kwekerij de Westhoek

Johan van der  Burg - Maatschap Johan van der Burg

Geert en Susanne Bouten - Bouten Glastuinbouwbedrijf BV

Hans van der Waal - Kwekerij Hans van der Waal

Pamosa telers kunnen er voor kiezen om in het pakstation van ZON fruit & vegetables, gelegen op Fresh Park Venlo, hun paprika’s centraal te laten sorteren. Deze centrale sorteerlijn is een uitkomst voor veel telers. De centraal gesorteerde paprika’s kunnen bij ZON ook worden verpakt, geheel afgestemd op de wensen van de klant. Tussenopslag in grote voorraadbakken is eveneens een mogelijkheid die centraal sorteren biedt. Door dit hele traject van sorteren en verpakken uit handen te nemen ontzorgt ZON de Pamosa telers zonder eigen sorteerlijn. Doordat sommige Pamosa telers zelf verpakken kan de klant uit verschillende locaties kiezen: slim, efficiënt en goedkoop. De telers worden nauw betrokken bij de opzet en het vaststellen van de tarieven.

Contacteer een van onze productverkopers over vragen m.b.t. verkoop.

Verpakken per stuk, op gewicht of per aantal? Wat uw verpakkingswensen ook zijn, de paprikatelers van Pamosa zijn flexibel en maken verpakkingen passend voor elke klant. Heeft u vragen of (nieuwe) ideeën over verpakken, dan bespreken we dit graag met u! Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.

info@pamosa.nl

De lekkerste recepten met Paprika

Bekijk alle recepten met Paprika