Pouwels Fresh Food VOF uit Kronenberg

Met de teelt van bloemkool zijn wij (Eric en René) opgegroeid. Na onze tuinbouwopleiding, zijn wij in 1985 meteen het bedrijf in gegaan. Wij werkten samen met onze ouders en in 2002 kwam ook Jolanda volledig meewerken op het bedrijf nadat wij eerder in 2000 het gehele bedrijf van onze ouders hadden overgenomen.

Bloemkool telen we al een hele tijd en sinds enkele jaren is hier de teelt van romanesco bijgekomen, beter bekend als groene torentjes-bloemkool. Het mooie aan dit werk is dat we de hele dag op het land bezig zijn, heerlijk in de buitenlucht. Die buitenlucht is wel een hele uitdaging, want het weer is een fenomeen waar je geen controle over hebt. Ondanks dat doen we ons uiterste best om steeds weer mooie bloemkool en romanesco te telen, waarvan het water bij de consument in de mond loopt.

Zowel bloemkool als romanesco is een multifunctioneel product. Door zijn neutrale smaak kan er veel mee gevarieerd worden. In de soep, salade, als bodem van pizza, door een curry; je kunt het zo gek niet bedenken of bloemkool en romanesco passen bij het gerecht.

Onze producten zijn bijna puur natuur, want er komt zo min mogelijk gewasbescherming tijdens het teeltproces aan te pas. De bloemkool en romanesco wordt direct vanaf het veld in een krat gedaan, zodat er verder geen extra handelingen gedaan hoeven te worden. De bloemkool en de romanesco gaat zo vers van het land, naar de klant!

In Nederland hebben we zoveel fijne groenten, fruit en bloemen. Waarom zouden we daar niet meer van genieten? Het is toch heel speciaal wanneer je ’s ochtends langs een veld fietst en je hebt vervolgens ’s avonds een bloemkool of romanesco van dat veld op jouw bord liggen!?