Ons bedrijf, Tuinderij de Locht, is gespecialiseerd in de teelt van Rabarber.

Sinds 1963 telen wij rabarber, een mooie frisse en gezonde groente op tuinderij de Locht ."Locht" is Limburgs voor lucht, de term die onze voorouders gebruikten voor een open plek in het bos. De Lochterstraat en de boerderijen danken hun naam aan het Lochterveld erachter. In het Limburgs is "veldgrond" zeer goede vruchtbare grond. Aangezien de Grote Locht en de Kleine Locht (boerderij van mijn grootvader) er al waren, stichtte mijn vader op deze goede cultuurgrond Tuinderij de Locht. 
Rabarber heeft een unieke friszure smaak en daarom denkt men vaak dat het fruit is, eigenlijk is rabarber het lekkerste fruit onder de groenten.

De rabarber groeit bij ons onder glas, in folie- tunnels en buiten in de volle grond.

Onze "Winter"-Rabarber wordt in het donker geteeld vanwege de zachtere en betere smaak, ook zijn de stengels hierdoor mooier van kleur en vorm. In de kassen hebben we de groei-omstandigheden onder controle zodat de planten het naar hun zin hebben en ook "zoetere" rabarber produceren. De specifieke frisse smaak komt hierdoor nog beter tot zijn recht. Ook onze "lente"-Rabarber wordt in donkere tunnels geteeld zodat deze beter van kleur en smaak is, en tevens kan dan het wisselvallende voorjaarsweer de oogst niet verstoren. 

Mijn favoriete recept is...rabarber kwarktaart.

Klik hier voor de website van Tuinderij de Locht.

De lekkerste recepten met Rabarber

Bekijk alle recepten met Rabarber